Bahan-
bahan
Seekor
ayam – saya guna thigh
1
inci Kunyit hidup
1
inci Halia
1
batang Serai
1
sb Ketumbar
1
sb Jintan
1
biji Bawang besar
3
ulas Bawang putih
1
sb Serbuk kari
1
sb Serbuk lada
1
sb tepung beras
10 tangkai daun kari
Garam
Ajinomoto
Minyak
masak untuk menggoreng
Cara
cara
1.
Bersihkan ayam dan toskan
2.
Blender semua bahan kecuali tepung beras,daun kari, serbuk kari dan serbuk lada
3.
Masukkan daun kari, serbuk kari dan serbuk
lada dan gaul rata
4. Masukkan bahan blender ke dalam bekas ayam
5.
Perapkan sekurang-kurangnya 30 minit
6.
Panaskan minyak
7.
Masukkan tepung beras ke dalam bekas ayam
dan gaul rata
8.
Goreng sehingga garing
9.
Sedia untuk dihidang
No comments:
Post a Comment