Bahan-bahan
Inti:
1/2 kg daging ayam – saya guna dada ayam
1/2 kg udang – dibuang kulit
Daun kucai
Bawang besar
Garam
Kulit:
1/2 kg tepung gandum
1 ½ cawan air
1 sb minyak masak
Cara-cara
1. Cincang ayam,
udang, daun kucai, garam dan bawang, masukkan ke dalam satu bekas dan gaul rata,
ketepikan
2. Masukkan tepung,
minyak dan air ke dalam bekas besar dan uli hingga menjadi doh
3. Bentukkan tepung
menjadi bulatan kecil supaya mudah untuk di canai
4. Canaikan doh
menjadi nipis dan tekapkan bentuk bulatan
5. Masukkan inti
ke dalam tepung dan cantumkan kulit
6. Boleh kelim
atau hanya lekatkan tepung menggunakan air
7. Boleh di
kukus atau digoreng
8. Enak di
makan bersama sos pencicah
No comments:
Post a Comment