NUFFNANG ADS

Thursday, 25 June 2015

DUMPLING UDANG DAN AYAM




Bahan-bahan

Inti:
  1/2 kg daging ayam – saya guna dada ayam
  1/2 kg udang – dibuang kulit
  Daun kucai
  Bawang besar
  Garam
Kulit:
  1/2 kg tepung gandum
  1 ½ cawan air
  1 sb minyak masak

Cara-cara

1.  Cincang ayam, udang, daun kucai, garam dan bawang, masukkan ke dalam satu bekas dan gaul rata, ketepikan



2.  Masukkan tepung, minyak dan air ke dalam bekas besar dan uli hingga menjadi doh


3.  Bentukkan tepung menjadi bulatan kecil supaya mudah untuk di canai


4.  Canaikan doh menjadi nipis dan tekapkan bentuk bulatan



5.  Masukkan inti ke dalam tepung dan cantumkan kulit


6.  Boleh kelim atau hanya lekatkan tepung menggunakan air


7.  Boleh di kukus atau digoreng



8.  Enak di makan bersama sos pencicah

No comments:

Post a Comment