NUFFNANG ADS

Thursday, 25 June 2015

IKAN KELI BERLADA KERING



Bahan-bahan

4 ekor ikan keli
1/2 inci kunyit hidup
1/2 inci halia
1/2 batang serai
15 batang cili padi
1/2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
Garam
Gula
Minyak masak

Cara-cara
1.  Gaulkan ikan bersama sedikit garam, serbuk kunyit dan sedikit bawang putih dan goreng garing




2.  Kisar semua bahan rempah sehingga halus dan jika terlalu banyak jangan tumis semua sebab resepi ini adalah resepi yang tidak berkuah

Saya terlupa nak blender serai. So saya just ketuk dan tumis bersama
3.  Tumis bahan kisar sehingga garing


4.  Masukkan garam dan gula dan kuah akan berwarna sedikit gelap


5.  Masukkan ikan goreng ke dalam tumisan


6.  Gaul rata
7.  Sedia untuk dihidang

No comments:

Post a Comment