Bahan-bahan (7 orang makan)
1 bungkus spagetthi
2 tin sos carbonara
1 cawan air
1 biji bawang besar- hiris nipis
2 biji bawang putih- hiris nipis
Sotong secukupnya
Udang secukupnya – buang kulit
Bebola secukupnya
1 tin Cendawan butang
Cili api
Daun parsley/ daun sup – hiasan
Cara-cara
1.
Didihkan air dan rebus spagetthi selama 10
minit/ lembut, tos dan letakkan sedikit butter untuk elak pasta melekat,
ketepikan
3.
Tumis bawang besar dan bawang putih hingga
wangi
4.
Masukkan sos carbonara, air, udang, sotong,
bebola dan cendawan, biarkan mendidih- kalau kuah masih pekat boleh tambah air
sedikit demi sedikit
6.
Boleh tambahkan sedikit garam kalau kurang
masin
7.
Tabur sedikit daun parsley/ daun sup
sebelum dihidang
No comments:
Post a Comment